Mobil uyumlu web sitesi, sitenin içeriğinin ve tasarımının, mobil cihazlara uyumlu bir şekilde hazırlanması ve tasarlanması demektir. Mobil Uyumlu Web siteleri, kullanıcıların kullandığı cihazın ekran boyutu ve çözünürlüğüne göre adapte olur. Böylece web siteniz artık internet bağlantısının olduğu tüm mobil cihazlarla uyumlu hale gelir.

Mobil cihazlar, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar günlük hayatımıza girdiğinden bu güne, internetin her an her yerde kullanılabilir olması ile birlikte mobil cihazlara uyumlu tasarlanmayan standart bir web sitesi yetersiz hale gelmeye başlamıştır.  Artık kullanıcıların size kullandığı her cihazdan ulaşabilmesi için web sitenizin ?Responsive Web Design? olarak bilinen ? Hazır İnternet Sitesi? özelliğine sahip olarak hazırlanması gerekmektedir.

Mobil uyumlu web sitesi, sitenin içeriğinin ve tasarımının, mobil cihazlara uyumlu bir şekilde hazırlanması ve tasarlanması demektir.  Mobil Uyumlu Web siteleri, kullanıcıların kullandığı cihazın ekran boyutu ve çözünürlüğüne göre adapte olur. Böylece web siteniz artık internet bağlantısının olduğu tüm mobil cihazlarla uyumlu hale gelir.

Mobil siteler, mobil cihaz kullanıcılarının gereksinimleri dikkate alınarak daha küçük ekranlara göre tasarlanır.

Web sitem cep telefonumda iyi görünüyor. Bu, sitemin mobil uyumlu olduğu anlamına gelir mi?

Sitenizi cep telefonlarında görüntüleyebilmeniz, sitenizin mobil cihazlara uygun olduğu anlamına gelmez. Sitelerin çoğu akıllı telefonlarda görünür, ancak mobil teknolojiyle tasarlanmadıkları takdirde daha iyi bir kullanıcı tecrübesi sunmazlar. Tam manasıyla mobil ortama uyumlu bir site, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve mobil cihazların özelliklerine göre uyarlanmıştır.

Mobil cihazlara uygun bir site, işletmenizin müşterilerle ve kullanıcılarla bağlantı kurmasına ve dönüşüm elde etmesine yardımcı olabilir.

Mobil site oluşturmak için mevcut sitemi değiştirmek zorunda mıyım?

Mobil bir web sitesine sahip olmak için var olan sitenizi değiştirmek zorunda değilsiniz,  birinci yöntem olarak, web sitenizin için, sadece mobil cihazlara uyumlu, yeni bir tasarım hazırlarız. Ziyaretçilerinizin web sitenize girdiğinde,  sistem ziyaretçinizin mobil cihaz kullanıp kullanmadığını otomatik olarak saptar ve onları mobil sitenize yönlendirir.

İkinci yöntem olarak mevcut web sitenizin kaynak kodlarında ve CSS dosyası üzerinde değişiklikler yaparak (HTML 5 ve CSS 3 web teknolojilerini kullanırız) mobil cihazlara uyumlu hale getiririz. Bu değişiklikten sonra web siteniz masa üstü ya da tüm mobil cihazlarda farklı ekran çözünürlüğüne göre hareket eder.

Kod8 İşletmenizi Dijitale Taşıyor

Kod8 paketleri ile kendi işletmenizi kolayca dijitale taşıyabilirsiniz.

Hemen Paketleri İncele

İlginizi Çekebilecek İçerikler