Google?ın 21 Nisan 2015?te hayata geçireceği Mobil Uyumluluk Güncellemesiyle arama motoru sonuçlarında artık mobil uyumu olmayan sayfaları ikinci plana atıyor.

Google’ın 21 Nisan 2015’te hayata geçireceği Mobil Uyumluluk Güncellemesiyle arama motoru sonuçlarında artık mobil uyumu olmayan sayfaları ikinci plana atıyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde mobil uyumlu sitelerin başına mobile-friendly (mobil uyumlu) etiketini göstereceğini duyuran Google, uygulamaya başladı. Google’un mobil kullanıma verdiği önemi göstermek için yaptığı ilk çalışma mobil uyum etiketiydi. Kullanıcılara hangi sitelerin mobil uyumlu olduğunu belirtmesi kullanıcıların arama sonuçlarında tercihlerini mobil sitelere yönlendirmesini sağladı. Yeni mobil güncellemesi ile de mobil uyumlu olmayan web sitelerinin mobil aramalarındaki gösterimleri oldukça alt sıralara düştü.

Google, mobil uyumlu web sitesi kullanımının yaygınlaşması nedeniyle mobil cihazlar için ayrı bir sıralama algoritması kullanıyor. Mobil kullanıcıların arama motorlarında kullanıcılarından farklı aramalar yapması, firmaların mobil SEO çalışmalarını normal SEO çalışmalarından ayırması gerektiğini gösteriyor. Mobil SEO çalışmaları için en önemli kriter ise web sitelerinin mobil uyumlu tasarıma sahip olmasıdır. Eğer web siteniz için mobile uygun bir SEO çalışması ve tasarım yapılmadıysa, mobil aramalardan sitenize sağlayacağınız trafiği başka sitelere kaptırdığınız gerçeğiyle yüzleşmelisiniz. İşinizi şansa bırakmamak istemiyorsanız bizi aramanız yeterli!

Kod8 İşletmenizi Dijitale Taşıyor

Kod8 paketleri ile kendi işletmenizi kolayca dijitale taşıyabilirsiniz.

Hemen Paketleri İncele

İlginizi Çekebilecek İçerikler