Yönetimi 1991 yılından beri ODTÜ (Nic.TR)'de olan .tr alan adlarının yönetimi 14 Eylül 2022 tarihinden itibaren BTK(TRABİS)'ya devredildi.

BTK (TRABİS)’ya devredilen .tr alan adları devrin ardından köklü değişliklere gidildi. Konu ile ilgili açıklamalar bulunan Serbay Interactive Dijital Stratejisti Ertuğrul Özkan, “Com.tr, org.tr, gibi alan adları almak isteyenler, daha önceden bir belgeli süreç geçirmekteydi. Artık buna gerek yok, bu belgeli süreçte bilinçsiz kullanıcılar çok fazla aracı nedeni ile gereksiz masraflar yapmak zorunda kalıyordu. Şimdi kolaylıkla herkes alabilir.“  dedi.

Belgesiz döneme geçilmesinin ardından bu dönemin fırsat olduğunu belirten Ertuğrul Özkan, “Önceden bu süreçler belgeli bir şekilde ilerliyordu, ya marka tescil belgen olacaktı yoksa ona başvuru yapacaktın, ya ticari işletmenin faaliyet belgesinde geçmesi gerekiyordu gibi koşulları vardı. Bu nedenle alınamayan birçok alan adı bulunmakta, bu yeni başlangıçla beraber bu fırsatın değerlendirmesi gerekiyor.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Kod8 İşletmenizi Dijitale Taşıyor

Kod8 paketleri ile kendi işletmenizi kolayca dijitale taşıyabilirsiniz.

Hemen Paketleri İncele

İlginizi Çekebilecek İçerikler